25 tény a goji bogyóról

A goji kiemelt hatásai és összetevői, a goji bogyó különlegessége. Miért érdemes goji bogyót fogyasztani?

A kiterjedt kutatások és tápanyag elemzések szerint a goji bogyó a világ egyik legegészségesebb élelmiszere.

A goji bogyó egyike a világ tápanyagokban leggazdagabb élelmiszereinek. A goji bogyó levének fogyasztásával kapcsolatban végzett tápanyag vizsgálat során megállapították, hogy páratlan egészségi hatásokkal rendelkezik.

A goji bogyó nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek segítik az immunrendszer működését, harcolnak a szabadgyökök ellen, melyek a rák és az öregedés hátterében állnak.

A goji 18 hatása

1. A goji magas ORAC-értékű táplálék, a vérben az antioxidánsok szintjét 10-25%-al emelheti.

2. A goji a leggazdagabb és legteljesebb spektrumát tartalmazza az antioxidáns karotinoidoknak valamennyi élelmiszer közül, több béta-karotinnal, mint amennyi a sárgarépában van, A-vitaminnal és zeaxantinnal (szemvédő).

3. B-vitamin komplex (az étel energiává való átalakításához) tartalma kiváló. A goji bogyó fogyasztása kellő mennyiségben biztosítja a szervezetnek a B1-, B2-, B6- és E-vitamint, melyek mindegyike alapvetően szükséges az aminosavak és zsírok lebontásához és a szénhidrát energiává való alakításához.

4. C-vitamin (1 grammban 500-szor többet tartalmaz, mint a narancs).

5. E-vitamin (nagyon ritkán fordul elő gyümölcsökben, általában csak gabonákban, magvakban, diófélékben található meg).

6. Nem kevesebb, mint 22 ásványi anyagot tartalmaz, köztük cinket, vasat, rezet, kálciumot és szelént.

A goji bogyó jótékony hatásai
Kattintson ide és ismerje meg a goji bogyó jótékony hatásait. Megelőzés és gyógyítás.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

7. Külön ki kell emelni, hogy a goji kitűnő forrása a szelénnek és a germániumnak, melyeket számos klnikai vizsgálat során használták daganatos betegeknél.

8. Linolsav (csökkenti a testzsírt, növeli a zsírmentes testtömeget és javítja az immunműködést).

9. A keleti orvoslásban úgy tartják, a goji bogyó kiegyensúlyozza a “chi hiányosságokat”, mint az alacsony energiaszint, az álmatlanság, a heves szívdobogás és az idegesség.

10. A goji poliszacharidjai (melyek erősítik az immunrendszert), erős öregedésgátlók, mely az agyalapi mirigyre kifejtett hatásaival stimulálják a fiatalító emberi növekedési hormonokat.

11. 18 aminosav van a gojiban (a fehérjék építőelemei), köztük mind a nyolc, mely nélkülözhetetlen az élethez.

12. Több fehérje van a gojiban, mint a teljes kiőrlésű gabonában (13%-kal több). A goji bogyó az inzulinhoz hasonló hatást fejt ki a zsír lebontásában, ezért cukorbetegeknek vagy magas vércukorszint esetén - sok édesség fogyasztása - igen ajánlott.

13. A goji tartalmaz béta-szitoszterint, egy gyulladásgátló anyagot, melyet koleszterincsökkentéshez, impotencia és prosztata megnagyobbodás ellen is használnak.

14. A goji bogyó esszenciális zsírsavakban igen gazdag, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet hormontermeléséhez, valamint az agy és az idegrendszer zavartalan működéséhez.

15. A ciperon egy előnyös a szívre és a vérnyomásra nézve, enyhíti a menstruációs diszkomfort érzést és méhnyakrák kezeléséhez is használják, mely ugyancsak jelen van a gojiban.

16. A szolavetivon, amely erős gombaellenes és antibakteriális vegyület ugyancsak részese.

17. A fizalin egy természetes vegyület, mely hatékony a leukémia fő típusai ellen, széleskörű rákellenes hatásokkal rendelkezik és gyakran használják hepatitisz-B kezeléséhez. A fizalin ugyancsak benne van a goji bogyóban.

18. A gojiban található betain csökkenti a homocisztein szintjét, mely a szívbetegségek elsőszámú kockázati tényezője, valamint védi a DNS-t.

Tudjon meg többet a Goji bogyóról Magyarország vezető goji bogyó oldalán >

Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.