18 tény a goji bogyóról, amit eddig lehet, hogy nem ismert

A goji kiemelt hatásai és összetevői, különlegességei. Miért érdemes goji bogyót fogyasztani?

A kiterjedt kutatások és tápanyag elemzések szerint a goji bogyó a világ egyik legegészségesebb élelmiszere.

A goji bogyó egyike a világ tápanyagokban leggazdagabb élelmiszereinek. A goji bogyó levének fogyasztásával kapcsolatban végzett tápanyag vizsgálat során megállapították, hogy páratlan egészségi hatásokkal rendelkezik.

A goji bogyó nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek segítik az immunrendszer működését, harcolnak a szabadgyökök ellen, melyek a rák és az öregedés hátterében állnak.

Most nézzük meg a goji bogyó fogyasztásának 18 legfontosabb egészségügyi előnyét!

A goji 18 hatása, különlegessége

  1. A goji magas ORAC-értékű táplálék, a vérben az antioxidánsok szintjét 10-25%-kal emelheti.
  2. A goji a leggazdagabb és legteljesebb spektrumát tartalmazza az antioxidáns karotinoidoknak valamennyi élelmiszer közül, több béta-karotinnal, mint amennyi a sárgarépában van, A-vitaminnal és zeaxantinnal (szemvédő).
  3. B-vitamin komplex (az étel energiává való átalakításához) tartalma kiváló. A goji bogyó fogyasztása kellő mennyiségben biztosítja a szervezetnek a B1-, B2-, B6- és E-vitamint, melyek mindegyike alapvetően szükséges az aminosavak és zsírok lebontásához, és a szénhidrát energiává való alakításához.
  4. C-vitamin tartalma is kimagasló. (1 grammban 500-szor többet tartalmaz, mint a narancs).
  5. E-vitamin is található benne. (nagyon ritkán fordul elő gyümölcsökben, általában csak gabonákban, magvakban, diófélékben található meg).
  6. Nem kevesebb mint 22 ásványi anyagot tartalmaz, köztük cinket, vasat, rezet, kalciumot és szelént.
  7. Külön ki kell emelni, hogy a goji kitűnő forrása a szelénnek és a germániumnak, melyeket számos klinikai vizsgálat során használták daganatos betegeknél.
  8. Linolsavat is tartalmaz.(csökkenti a testzsírt, növeli a zsírmentes testtömeget, és javítja az immunműködést).
  9. A keleti orvoslásban úgy tartják, a goji bogyó kiegyensúlyozza a “chi hiányosságokat”, mint az alacsony energiaszint, az álmatlanság, a heves szívdobogás és az idegesség. [1.]
  10. A goji poliszacharidjai (melyek erősítik az immunrendszert), erős öregedésgátlók, mely az agyalapi mirigyre kifejtett hatásaival stimulálják a fiatalító emberi növekedési hormonokat. [2.]
  11. A gojiban 18 aminosav van (a fehérjék építőelemei), köztük mind a 8 esszenciális, mely nélkülözhetetlen az élethez.
  12. Több fehérje van a gojiban, mint a teljes kiőrlésű gabonában (13%-kal több). A goji bogyó az inzulinhoz hasonló hatást fejt ki a zsír lebontásában, ezért cukorbetegeknek vagy magas vércukorszint esetén - sok édesség fogyasztása - igen ajánlott.
  13. A goji tartalmaz béta-szitoszterint, egy gyulladásgátló anyagot, melyet koleszterincsökkentéshez, impotencia és prosztata megnagyobbodás ellen is használnak.
  14. A goji bogyó esszenciális zsírsavakban igen gazdag, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet hormontermeléséhez, valamint az agy és az idegrendszer zavartalan működéséhez.
  15. A ciperon ugyancsak jelen van a gojiban, mely előnyös a szívre és a vérnyomásra nézve, enyhíti a menstruációs diszkomfort érzést, és méhnyakrák kezeléséhez is használják.
  16. Szolavetivon is található benne, ami erős gombaellenes és antibakteriális vegyület.
  17. A fizalin ugyancsak benne van a goji bogyóban. A fizalin egy természetes vegyület, mely hatékony a leukémia fő típusai ellen, széleskörű rákellenes hatásokkal rendelkezik, és gyakran használják hepatitisz-B kezeléséhez.
  18. 18. A gojiban található betain csökkenti a homocisztein szintjét, mely a szívbetegségek elsőszámú kockázati tényezője, valamint védi a DNS-t.
Használja ki a goji ital erejét akár már holnaptól!
• 500ml Goji gyümölcslé = 7921 ft
• 6x500ml (5+1 ajándék) Goji gyümölcslé + ingyenes szállítás = 39471 ft (3 havi adag)